Nyheter

Seglarskolan utökad med ytterligare en vecka

  • 22 maj 2024

Nu har vi öppnat upp seglarskolan även vecka 32 för både Optimist och Feva. Vecka 25 och 26 är helt fulla, både för Optimist och Feva. V27 har endast en Feva-plats kvar och ett tiotal Optimist. V28, 31 och 32 har fortfarande gott om platser kvar.

Anmälan hittar du här: https://www.ljs.nu/anmalningar/

Obs! Det måste skapas ett konto per seglare, samt att kontot skall skapas med seglarens personnummer. Om ni sedan tidigare har varit medlemmar så finns det konto redan skapat, använd då ”glömt mitt lösen”-funktionen.

Tjejläger och regionsmästerskap Optimist

  • 21 maj 2024

LJS står i år som värd för Svenska Optimistjolleförbundets tjejläger. I direkt anslutning till det ordnar vi det tredje av årets fyra regionsmästerskap. Tjejlägret är fredag-lördag 14–15:e juni och regionsmästerskapet söndagen den 16:e juni. 

Tjejlägret vänder sig till alla tjejer som seglar Optimist oavsett var i landet de bor. Regionsmästerskapet är för region 2 men alla deltagare i tjejlägret uppmanas att vara med. Båda arrangemangen är ett utmärkt tillfälle för klubbens yngre seglare att utvecklas i den trygga hemmamiljön.

RS GP2 blev en succé

  • 21 maj 2024

RS GP2 under pingsthelgen den 18-19/5 blev en succé. Med ett 30-tal båtar anmälda, varav de allra flesta RS Aero, fylldes LJS hamnplan till sista kvadratmetern, men allt löpte smidigt i det varma och soliga vädret.

Bild: samtliga pristagare i RS Aero 5,6 och 7 sam RS Tera Pro

Vårens LJS Cup är i full gång!

  • 5 maj 2024

LJS Cup vår 2024 går på alla torsdagar i maj och nu i torsdags den 2 maj var första tillfället. Det var fina vindar och relativt varmt i luften även om vattnet fortfarande kyler.