Träning

Vi bedriver träning på alla nivåer, allt ifrån nybörjare med en veckas seglarskola i bagaget till medlemmar i juniorlandslaget.   
LJS bedriver för närvarande träning i nivåanpassade grupper för Optimistjolle, RS Feva samt RS Aero. 
Förkunskapskraven för att segla RS Feva eller Grön Optimist är att seglaren gått minst en veckas seglarskola (eller motsvarande). Antagning till dom andra grupperna görs av respektive ansvarig tränare. I RS Aero gruppen så är även andra större enmansjollar t.ex E-jolle och ILCA (Laser) välkomna.

Se vår kalender för alla tränings och tävlingstillfällen
Tänk på att det är betydligt kallare på termninsträningarna än under sommarens seglarskola, läs våra klädråd under Tips&Råd. När vattentemperaturen understiger 14 grader är våt- eller torrdräkt obligatoriskt. 
Läs mer om nivåindelning Optimist här, obs att blå och röda seglare för närvarande tränar i en gemensam grupp.
Gröna seglare som hyrt optimist under seglarskolan disponerar den fritt under höstens träning men behöver hyra under våren. 
 

Föräldraengagemang

Vår verksamhet bygger helt på engagerade föräldrar. Alla som har barn i någon träningsgrupp förväntas hjälpa till med klubbens drift. Medan barnen tränar ser vi gärna att föräldrarna stannar kvar och hjälper till med grillning, gräsklippning och annat underhåll. 

Vid frågor, tveka inte att kontakta oss!