Hoppa till sidans innehåll

Träning


Träning

Vår träningsverkamhet är framförallt för de som är, eller vill bli, kappseglare, dvs de som utövar segling som idrott. Träningen arrangeras i grupper anpassade efter seglarnas nivå. Vi bedriver träning på alla nivåer, allt ifrån nybörjare med en veckas seglarskola i bagaget till medlemmar i juniorlandslaget.   

LJS bedriver för närvarande träning i nivåanpassade grupper för Optimistjolle, RS Feva samt RS Aero. 

Förkunsksapskraven för att segla RS Feva eller Grön Optimist är att seglaren gått minst en veckas seglarskola (eller motsvarande). För att segla i de andra grupperna krävs godkänannde av ansvarig tränare.  Här finns information om våra tränare

Grupp Schema Vår 2022
Röd Optimist Torsdag 21/4 sedan tisdagar
RS Aero Onsdagar 27 april- 8 juni
RS Feva Onsdagar 27 april - 8 juni
Grön Optimist Tisdagar 26 april - 7 juni

Se vår kalender för alla tränings och tävlingstillfällen

Tänk på att det kan vara betydligt kallare på våren än under sommarens seglarskola, läs våra klädråd här. När vattentemperaturen understiger 14 grader är våt- eller torrdräkt obligatoriskt. 

Läs mer om nivåindelning Optimist här, obs att blå, röda och svarta seglare för närvarande tränar i en gemensam grupp och att vi kommer ha två gröna grupper varav en satsar mer på att lära sig kappsegla.

Avgifter

Se vår prislista  

Gröna seglare som hyrt optimist under seglarskolan disponerar den fritt under höstens träning men behöver hyra under våren. 

Vid frågor, tveka inte att kontakta oss!

 

Uppdaterad: 11 JAN 2021 09:48

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo