Verksamhet

Seglarskolan vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 15 år. Såväl nybörjare som seglare med erfarenhet. Du lär dig segla i nivåanpassade grupper med hög ledartäthet per elev.

LJS lär ut segling framförallt i Optimistjolle men vi har även en grupp för den lite större tvåmannabåtan RS Feva.

Seglarskolan genomförs som ett dagläger (09:00 - 16:00) under 5 dagar på LJS anläggning vid Roxen. Vi blandar teori med praktik och seglar naturligtvis så mycket som möjligt. Ibland tillåter inte vädret segling och då blir det bad, brännboll, knopslagning eller någon annan aktivitet. På avslutningsdagen fikar vi tillsammans och visar föräldrar och syskon vad vi lärt oss under veckan.

I avgiften ingår jolle under seglarskolan och medlemsavgift för 2024. 

Är du redan medlem i LJS för 2024 så  får du medlemsavgiften i rabatt.

Anmälan görs här

Säkerhet

Vattnet kan vara fantastiskt men är man oaktsam kan det snabbt bli farligt. Därför är det viktigt att alla som är med på våra kurser kan simma 200m och att alla bär flytväst.

Seglarskoleläger 

I slutet av sommaren ordnar vi ett läger för alla som gått någon av sommarens veckor. Start lördag kl 10.00, slut på söndag kl 15.00. Frivillig övernattning i klubbhuset eller i eget tält. Ledare och lägerföräldrar finns med under hela lägret. Segling, samvaro och skoj! I avgiften 750 kr ingår måltider (ej mellanmål) samt lån av båt.

Lägret riktar sig till dig som gått seglarskolan under sommaren. Det  ger dig möjlighet att lära dig ännu mer om segling samtidigt som du återser gamla vänner från seglarskolan och träffar nya seglare från andra veckor. Deltagarna kommer att delas in i grupper utifrån vilken grupp de gick i seglarskolan så att alla får vidare undervisning på sin nivå.

LJS seglarskola är sedan 2009 certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att den uppfyller Svenska Seglarförbundets (SSF) kvalitetskrav.