Nyheter

Årsmöte 2024

  • 20 okt 2024

Snart är det dags för LJS årsmöte. Mötet kommer att vara söndagen den 24/11 kl. 1800-1930 i LSS klubbstuga (Linköpings segelsällskap, småbåtshamnen). Kallelse kommer även per mejl.

Det är viktigt att vi alla känner att vi vill ta ett ansvar för klubben, samt även kanske påverka inriktning, aktiviteter etc.  För att driva en förening som LJS krävs det att medlemmarna engagerar sig i både verksamhet och styrelse. En särskild uppmaning riktas till er med barn och ungdomar som är aktiva i föreningen. 

Till alla medlemmar, försök att deltaga och prioritera årsmötet! Vi behöver diskutera hur klubben långsiktigt skall drivas framöver.

Som medlem kan du även inkomma med motioner om det är något särskilt du vill föreslå. 

LJS söker nu medlemmar som är villiga att ta rollerna kassör och 1-2 styrelseledamöter. Överlämning och introduktion till främst kassörsrollen kommer ordnas. 

Styrelsearbetet är för övrigt ett utmärkt sätt att lära känna varandra, samt få förståelse för det arbete som ligger bakom att driva en jolleklubb. Att ha en fungerande styrelse är också en förutsättning för att driva en förening.

Kontakta ordförande Patrik Bergenwald (patrik.bergenwald@gmail.com) eller valberedningens ordförande Pär Hammarström (par.g.hammarstrom@gmail.com, 072 202 62 77) för mer information och anmälan av intresse.

Styrelsen

Silver till LJS på RS Aero SM

  • 19 sep 2024

LJS fortsätter ha framgångar i RS Aero-klassen. Carl Furhoff tog silver på årets SM i RS Aero med sin Aero 7. Regattan seglades i Gottskär helgen 14–15 september och var en SRS-regatta där alla storlekar på riggar (5, 6, 7 och 9) tävlade mot varandra.  Förutom Carl tävlade Jonathan Hammarström med Aero 5 och kom på en åttonde plats som näst bästa 5a. 

Höstterminen på LJS är i full gång

  • 25 aug 2024

Tisdagen den 20 augusti startade vi Optimisternas träning. Både Blå och Grön grupp har börjat höstterminens träning. Det finns fortfarande möjlighet att vara med om man missade första tillfället. Vi kör tisdagar, riggade och klara 17:30.

Stora framgångar för LJS på UVM RS Aero

  • 18 aug 2024

Elliot Hellström tog silver och Jonathan Hammarström brons i klassen RS Aero 5 på Ungdoms VM (U21) för RS Aero som i år arrangerades på Marstrand av Marstrands Segelsällskap. På bilden även vinnaren Hugo Sköld Orr från KSSS.

Seglarläger samt litet om höstens träningar

  • 16 jul 2024

Nu är lägeranmälan öppen!
För alla er som har gått på seglarskola i sommar finns nu möjligheten att vara med på seglarläger. Vi kör igång lördagen den 10 augusti med övernattning till söndag. Mer info och anmälan här på vår hemsida.

Det finns även ett schema för höstens träning.

Optimist Grön och Blå kommer precis som tidigare att huvudsakligen träna tisdagskvällar 17:30-20:00 med start v34. Sista kvällspasset kommer hållas i mitten/slutet av oktober beroende på väder. Hamburgare kommer att serveras till seglarna. 

Utöver det kommer vi att försöka anordna LJS Cup under några torsdagskvällar och även ha vissa träningspass torsdagar och helger. Detaljer kommer i samband med uppstart. Om LJS Cup ska kunna arrangeras krävs det att tillräckligt många föräldrar engagerar sig som funktionärer.

RS Aero kommer träna onsdagar och helger med start efter UVM.

Obligatorisk föranmälan. Anmälan kommer öppna under juli.