Premiär på Roxen

  • 5 mar 2024

Efter sportlovsveckans träningsläger i Skåne var det nu dags att premiärsegla på Roxen söndagen den 3e mars. Den Blå Optimistgruppen tränade på förmiddagen och RS Aero-gruppen på eftermiddagen. 

Det var tyvärr bara sol en kort stund och iskallt i vattnet, fast med måttliga vindar och gott humör fick vi till två bra teknikpass på vattnet.

Corren var på plats och livesände hela dagen. Både Opti-passet och Aero-passet. 

Det kommer att vara helgträning varje helg i mars fram till påsk för Opti Blå och RS Aero. Kom ihåg att anmäla er så vi får ordning på våra uppföljningssystem. 

För Optimist Grön dröjer första passet till tisdagen den 23 april. Under våren kommer träningen för grön grupp vara tisdagar med några undantag. Lördagen den 27 april är det arbetsdag och samtidigt heldagsträning för både Opti Grön och Blå

Söndagen den 16 juni är det Regionsmästerskap Optimist på LJS och då hoppas vi att alla Blå seglare är på startlinjen och att även några Gröna seglare deltar. 

Huvudtränare Optimist Blå är Jonathan Hammarström och för Optimist Grön Cecilia Letalick. Ta gärna kontakt med dem om du har frågor. Jonathan nås på jonathan.hammarstrom@icloud.com eller 072 213 26 00. Cecilia nås på cecilia.letalick@gmail.com eller 072 309 64 47. 

Mer om träningsschemat kan du läsa här https://www.ljs.nu/nyheter/2024-01/62-vinteraktiviteter-och-traningsschema-optimist/

Anmälan Optimist Blå https://www.ljs.nu/traning/optimist/optimist-bla/26-vt-2024-optimist-bla-kappseglare/

Anmälan Optimist Grön https://www.ljs.nu/traning/optimist/optimist-gron/27-vt-2024-optimist-gron/

LJS Cup startas återigen upp för vårterminen 2024 som en integrerad del i träningen på samtliga torsdagar i maj. I år är det en separat och obligatorisk anmälan som ni hittar här https://www.sailarena.com/sv/se/club/ljs/ljs-cup-var-2024

För att kunna genomföra LJS Cup och vårens större regattor håller vi en funktionärsutbildning den 23 och 25 april samtidigt som Optigrupperna tränar. Vi ser helst att samtliga föräldrar till barn i någon träningsgrupp deltar. På det första tillfället går vi igenom hur en regatta går till: banläggning, startprocedur, målprotokoll etc, samt grundläggande säkerhet. På det andra tillfället praktiserar vi och kör motorbåt med mera. Det kommer också ordnas en HLR/första-hjälpen kurs som vi uppmanar alla funktionärer att gå.