Regattor och nationella läger på LJS under 2024

  • 17 dec 2023

Under år 2024 har LJS fått förtroendet att arrangera ett antal regionala och nationella regattor och läger. Det är en fantastisk möjlighet att få arrangera dessa vilket kommer att stärka jollesegling i Linköping, sätta LJS på kartan och ge oss medlemmar erfarenhet av större arrangemang. Men det kommer också att ställa krav på oss som förening.  

Vi kommer att ha ett funktionärsbehov under ett antal tillfällen, reservera redan nu tiden i kalendern enligt datumen nedan.

Vi behöver också få anläggningen i skick, det behöver vara städat, klippt och röjt samt att båtar och trailers kommer temporärt behöva flyttas till LSS hamnplan. Det behöver även rustas upp. Vi hoppas på att locka många deltagare vilket kommer ställa krav på rampkapaciteten som idag är för dålig. Under våren behöver vi iordningsställa flera fasta eller temporära ramper. Detta kommer kräva engagemang från alla medlemmar.

Vi hoppas också att återigen komma igång med LJS-cup som varit slumrande sen våren 2022. LJS-cup är ett utmärkt tillfälle att prova på kappsegling både som seglare och som funktionär under avslappnade former.

LJS cup kommer arrangeras av föräldrarna enligt ett schema. Innan första tillfället kommer det hållas utbildning. Räkna med tre utbildningstillfällen under april, utbildningen kommer innefatta både teori, praktik och förhoppningsvis även en möjlighet att prova på att kappsegla själv.

Mer om LJS-cup kommer i samband med träningsschemat för 2024.

18-19 maj, RS GP – RS Aero, RS Feva, RS Tera

I pingst arrangerar LJS den andra regattan i RS Förbundets GP-serie. Detta är andra året i rad vi ordnar ett GP för RS-båtar. 2023 hade vi ca 35 deltagare, då utan Feva som klass. I år hoppas vi det kommer uppåt 45 båtar.

Vi har ett behov av totalt ca 15 funktionärer varav 12 på vattnet och 3 på land.

Mer info om regattan på www.sailarena.com/sv/se/club/ljs/rs-gp-2-2024/

14-16 juni, SOF Tjejläger – Optimist

Svenska Optimistjolleförbundets tjejläger är ett riksläger för tjejer som kappseglar i optimistklassen. Lägret vänder sig till seglare från blå grupp och uppåt. Seglarna bör ha seglat regionsmästerskap. Vi räknar med mellan 20 och 30 deltagare från hela landet. Lägret är inte bara ett bra träningstillfälle utan också ett sätt för unga seglare att få ett kontaktnät.

SOF står för tränare och allt arrangemang på vattnet. LJS arrangerar landaktiviteterna, mat, övernattning etc. Vi har ett funktionärsbehov av att framförallt ordna mat till seglarna under tre dagarna samt städning och iordningställande av lokaler.

16 juni Regionsmästerskap 3 region 2 – Optimist

Då ostkusten under flera år har saknat större regionala tävlingar framförallt under våren provar SOF i år att arrangera inte mindre än fyra regattor som tillsammans bildar Regionsmästerskap. Två tvådagars och två endagars. LJS kommer arrangera den tredje regattan i ordningen i form av en endagarstävling i anslutning till tjejlägret. Sist LJS ordnade ett regionsmästerskap (då hette det regionkval) var 2022 med ca 45 deltagare, i år hoppas vi på uppåt 60 båtar. Optimistklassen har också många följebåtar så med 60 deltagare blir det runt 20 ribbar som ska sjösättas och förtöjas.

Behov av totalt ca 15 funktionärer varav 12 på vattnet och 3 på land.

Mer info om regattan www.sailarena.com/sv/se/club/ljs/regionsmasterskap-2-optimist-region-2-2024/

27 oktober Höstlövet – Optimist, Optimst Grön, RS Aero, RS Feva, e-jolle

Höstlövet är den traditionsenliga avslutningen på säsongen. Då kör vi klubbmästerskap och samtidigt bjuder vi in regonens klubbar till en av årets sista regattor. Höstlövet ställdes in 2022 och 2023 geomfördes regattan men tyvärr med relativt få deltagare, 2023 hoppas vi bjuder på 40-50 deltagare från regionens alla klubbar.

Behov av totalt ca 15 funktionärer varav 12 på vattnet och 3 på land.

Mer info på www.sailarena.com/sv/se/club/ljs/hostlovet-2024/