Nya huvudtränare Opti

  • 14 jul 2023
  • Optimist

Coacherna Jonathan och Elis är inte rädda för lite regn, dessutom ansvarar de för varsin av höstens två träningsgrupper i Optimistjolle. LJS startar till höstterminen återigen upp både en kappseglingsgrupp och en grön grupp Optimist.  Samma träningstider som förut, tisdagar och onsdagar med start v33.  

Vi har intervjuat Jonathan och Elis. Bland annat gillar en av dem att lyssna på Ozzy Osbourne och en gillar Red Hot Chili Peppers. Läs vidare för att ta reda på vem som gillar vad. 

På bilden Elis på en LJS Cup Optimist 2020 

Elis Ekman är ansvarig tränare för LJS gröna grupp i Optimistjolle (Opti Grön). Elis är född 2007 och började själv segla Optimistjolle på LJS seglarskola 2018. Han började sen träna med LJS samma höst och började kappsegla i Optimistklassen. 

Vilka båtklasser har du seglat? 

- Jag har tävlat i Optimist och seglat lite RS Feva på LJS. Regionkvalet juni 2022, på LJS, blev min sista optimistregatta. 

Vad är ditt bästa seglingsminne? 

- JSM 2020 på KSSS i Saltis, det var en jättestor tävling med mycket häng på kvällarna. 

När började du som tränare? 

- Jag var fadder på LJS seglarskola 2020 och sen har jag fortsatt jobba efter det, totalt fyra år nu. På terminsträningen började jag som tränare för Optimistgruppen hösten 2022. 

Vad är det bästa med att jobba som tränare? 

- Att få vara ute i friska luften. 

Vad är ditt mål som tränare? 

- Att fler barn ska fortsätta segla. 

Vilket är ditt bästa tips till seglarna? 

- Att alltid ha kul 

På bilden Jonathan på Goody GP Aero 2023 

Jonathan Hammarström är ansvarig tränare för LJS kappseglingsgrupp i Optimistjolle (Opti Blå). Jonathan är född 2007 och började segla 2017 på LJS seglarskola. Han gick en seglarskolevecka och då han tyckte att det var kul anmälde han sig till ytterligare en vecka. På hösten började han träna på LJS och efter det har det bara fortsatt. 

Vilka båtklasser har du seglat? 

- Jag kappseglade Optimist till mitten av sommaren 2022, JSM blev min sista Optiregatta.  Efter det har jag tränat och tävlat i RS Aero. Sen har jag seglat lite RS Feva på LJS och provat sprint med C55 och J/70 också. 

Vilken är din största merit? 

- Att jag kom 14 på riksrankingen Optimist 2021. 

Vilket är ditt bästa seglingsminne? 

- Lag-SM i Hjuvik 2020, det var mitt första lag-SM. Och så ett sportlovsläger med Ton på Lanzarote, bra häng och bra vågor. 

När började du som tränare? 

- Jag var fadder på LJS seglarskola 2019 och fortsatte sen jobba varje år, först tre år som fadder och sen två år som ledare, de sista två åren har jag jobbat alla seglarskoleveckor. Hösten 2022 började jag som tränare för Optimistgruppen på terminsträningen. 

Vad är det bästa med att jobba som tränare? 

- Att se sina elever utvecklas. 

Vad är ditt mål som tränare? 

- Att alla i gruppen ska både fortsätta segla och fortsätta utvecklas. 

Vilket är ditt bästa tips till seglarna? 

- Att aldrig ge upp, i segling kan mycket hända 

Med det tackar vi Elis och Jonathan för svaren. Vem gillar Ozzy och vem gillar Red Hot Chili Peppers då? Det får du nog börja segla för att få reda på.