Våren är snart här...

  • 27 feb 2023

Klubben har ju en ny hemsida (den ni är inne på just nu!) som börjar få en hel del innehåll. Inte minst en del fina bilder från de senaste årens aktiviteter. Gå ner i mappen Bilder och dröm er tillbaka.

När ni ändå är inne på hemsidan så passa på att aktivera era konton och lös medlemskap för 2023.

Det är full fart på vinterfysen. Inga ursäkter - häng på. Varje tisdag kl 18-19 i Hagbyskolans gympasal.

Anmälan till seglarskolan har nu varit öppen ett tag och hälften av Feva-platserna och 25% av Optimist-platserna är bokade. Vill ni säkra en särskild vecka, vänta inte med anmälan. 

Goody GP, den andra regattan i RS Aero/Teras GP-serie, arrangeras av LJS helgen den 27-28 maj. Kom och titta! Eller ännu hellre, kom och var funktionär. Vi behöver funktionärer både på land och på vattnet. Inga förkunskaper krävs. Även på fredagskvällen den 26 maj behövs det några grindvakter som kan ta emot de långväga seglare som lastar av sina båtar på kvällen innan. Hör av er till Pär Hammarström om ni vill vara med. 

Aero-jollarna planerar att starta sin träning nu i dagarna. Optimist och RS Feva följer i mitten av april.

För de av er som nu till våren letar begagnad båt, tillbehör eller seglarkläder kan vi tipsa om Facebookgruppen Jolleseglingsprylar Köp, Byt & Sälj:

https://www.facebook.com/groups/349907495408910/ 

Även Båths har en hel del annonser på sin köp/sälj-sida:

https://www.baths.se/sv/kop-salj.html

På tal om bilder, så vore det trevligt att även ha med lite äldre bilder från LJS historia. Ni som har gamla bilder, maila gärna digitala eller skannade versioner till Pär Hammarström. Vi publicerar med relativt låg upplösning så det funkar att fota av bilderna med en mobil (om man har bra ljus). Skriv gärna nånting kort om vad det är på bilderna. 

Och till sist, glöm inte att LJS är en klubb för alla...barn, ungdomar och inte minst vuxna som vill segla jolle! Ni som seglat som yngre och kanske slutat och nu står och tittar på när era barn seglar, varför inte börja själv igen? Eller ni som aldrig har seglat...så svårt är det faktiskt inte. Motionssegling eller vackert-väder-segling helt enkelt. Mycket bra träning och naturupplevelse - för alla åldrar.  Som motionsseglare tycker man det är roligt med sällskap och att se andra jollar på sjön. Vi på LJS tänkte skapa en Facebook - grupp eller liknande där man kan meddela om man tänkte sticka ut på sjön. Ni som är intresserade av detta, mejla Niklas Alskog.