LJS dominerade Aeroklassen på JSM

  • 15 aug 2023

Elliot Hellström tog guld och Jonathan Hammarström silver i RS Aero 5-klassen på årets JSM.

Årets JSM arrangerades av Stenungssunds SS 11-13 augusti och förutom Aero seglades det Opti, ILCA, e-jolle, Feva samt Zoom8. Totalt var det fyra olika banor utspridda i Hakefjorden som klasserna fick samsas på. Arrangemanget sändes live i en proffsig produktion som finns att se på Youtube https://www.youtube.com/@StenungsundsSegelsallskap.

Aeroklassen hade lite tur och fick den bästa banan där det var fin vind genom hela regattan och en seglingsledare som höll ett högt tempo med minimal väntetid trots att fyra klasser samsades om banan. Fredagen var första seglingsdagen med fyra race i medelvind. Elliot började starkt med fyra spikar! Jonathan hade en mer vinglig start med en fyra, en sjua och två tvåor, det räckte dock till en andraplats efter första dagen.

Dag två var det tre race i lite lättare vindar och nu var det Elliots tur att vingla lite med en femma och två treor, Jonathan klev fram och fick en spik, en tvåa och en trea. När dagen var slut ledde fortfarande Elliot och Jonathan låg fortfarande tvåa. På lördagen filmades seglingarna på Aerobanan och det finns intervjuer med både Elliot och Jonathan att se.

Den avslutande söndagen bjöd på två race där Elliot spikade bägge och Jonathan fick två andraplaceringar. Därmed tog de Guld respektive Silver med god marginal till de andra seglarna.