Hoppa till sidans innehåll

Träning


Träning

Vår träningsverkamhet är framförallt för de som är, eller vill bli, kappseglare, dvs de som utövar segling som idrott. Träningen arrangeras i grupper anpassade efter seglarnas nivå. Vi bedriver träning på alla nivåer, allt ifrån nybörjare med en veckas seglarskola i bagaget till medlemmar i juniorlandslaget.   

LJS bedriver för närvarande träning i nivåanpassade grupper för Optimistjolle, RS Feva samt RS Aero. 

2021 års planering är i full gång och vi behöver få in intresseanmälan från de som vill segla i någon av våra träningsgrupper under våren.

Om ni är intresserade att delta skicka ett mail till This is a mailto link. Ni kommer sedan att bli kallade till ett föräldramöte några veckor innan vi startar respektive grupp.

Förkunsksapskraven för att segla RS Feva eller Grön Optimist är att seglaren gått minst en veckas seglarskola (eller motsvarande). För att segla i de andra grupperna krävs godkänannde av ansvarig tränare.  Här finns information om våra tränare

Grupp Schema
Röd Optimist när isen släpper - 13e juni
RS Aero när isen släpper - 8 juni
RS Feva 12 tillfällen, 7 tisdagar och 5 torsdagar, 27 april - 8 juni
Grön Optimist 12 tillfällen, 7 tisdagar och 5 torsdagar, 27 april - 8 juni

 

Vi planerar även ett dagläger 1-2 maj och för Optimisterna en "examensakttivitet" i form av en regatta hos någon annan klubb.

Under sommaren ordnar vi ett kappseglingsläger med Kasper Nordenram v31 för blå/röda/svart Optiseglare. Kostnad 1600 för 5 dagar Anmäl er här

Se vår kalender för alla tränings och tävlingstillfällen

Nytt för i år är att LJS-cup kommer att vara en integrerad del i träningen med fokus på att träna under regattaliknande förhållanden. men även också med målet att utbilda föräldrar till kappseglingsfunktionärer. Läs mer här

Tänk på att det kan vara betydligt kallare på våren än under sommarens seglarskola, läs våra klädråd här. När vattentemperaturen understiger 14 grader är våt- eller torrdräkt obligatoriskt. 

Läs mer om nivåindelning Optimist här, obs att blå, röda och svarta seglare för närvarande tränar i en gemensam grupp 

Avgifter

Se vår prislista  

Gröna seglare som hyrt optimist under seglarskolan disponerar den fritt under höstens träning men behöver hyra under våren. 

 

Vid frågor, tveka inte att kontakta oss!

E-post träningsansvarig: This is a mailto link

Uppdaterad: 11 JAN 2021 09:48

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo