Hoppa till sidans innehåll

Region & Rikskval Optimistjolle


Regionkval

Regionkval utgör kvalificering till rikskval och genomförs under två regattor. Vid varje regatta skall sex kappseglingar planeras. Seglare som uppfyller villkoren för att delta har rätt att delta i regionkval. Flickor och pojkar seglar tillsammans och resultatet presenteras på en gemensam resultatlista för respektive region.

Dessa seglingar är till för seglare som kommit igång med kappsegling. Östergötland ingår i region 2. På dessa seglingar brukar 60-80 båtar delta. 

Tävlingsschema för regionkval hittar du här.

Rikskval

Rikskval utgör kvalificering till representationslagen och ligger till grund för den årliga rankinglistan. Rikskvalen genomförs under två regattor som omfattar 2-4 kappseglingsdagar. 

Seglare som uppfyller villkoren för att delta har rätt att delta i rikskval. Flickor och pojkar seglar tillsammans med gemensam resultatlista. Efter varje regatta presenteras en aktuell rankinglista på SOF:s hemsida. Totalresultatet (rankinglistan) efter att Rikskvalet är färdigseglat användas vid uttagning av representationslagen till VM, EM och JNoM.

Tävlingsschema för rikskval hittar du här.

 

Uppdaterad: 03 MAJ 2019 14:14 Skribent: Fredrik Hellman

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo