Hoppa till sidans innehåll

Under seglarskolan


Inregistrering

Seglarskolan börjar 09:00 och slutar 16:00 varje dag. Första dagen är det inregistrering där vi kontrollerar att vi har rätt telefonnummer till målsman, ev. allergier och mediciner. Vi är flitiga användare av Facebook och kommer att behöva samtycke till ev. publicering av bilder i samband med registreringen. Därefter tar våra ledare hand om deltagaren och visar honom/henne runt i området och hjälper deltagaren att komma till rätta.

Runt 09:15 tar ledarna hand om deltagarna samtidigt som föräldrarna är välkomna på ett kort förädrarmöte (30 min), där vi informerar om vad som kommer hända på seglarskolan samt svarar på frågor.

Avslutning

Den sista dagens eftermiddag 14:00 får deltagarna visa upp vad man lärt sig för föräldrar, syskon, släkt och vänner. Det kan finns plats i följebåtar om man vill följa med ut på sjön, men vi har även ett utkikstorn på området med utsikt över vattnet. För att se bättre rekommenderar vi att ni tar med er kikare.

Efter uppvisningen är det diplomutdelning då det även går utmärkt att köpa fika från vår kiosk. LJS strävar efter att vara en kontantfri verksamhet så betalning via swish är att föredra.

Sjukanmälan

Ring till det mobilnummer ni får av ledarna första dagen.

Trygghet

Grundregeln för nybörjare är att man ska känna trygghet. Vi har aktiviteter på land om det blåser för mycket. Vi har flera följebåtar som hela tiden följer jollarna. Vi har även ett faddersystem med äldre seglare som sitter med i jollarna efter behov. Flytväst är ett krav i båt och på brygga. Vi provar på hur det är att kapsejsa och resa upp båten igen under trygga förhållanden.

 

 

 

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 22:12 Skribent: Cecilia Letalick

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo