Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola 2022


Seglarskolan vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 15 år. Såväl nybörjare som seglare med erfarenhet. Du lär dig segla i nivåanpassade grupper med hög ledartäthet per elev.

LJS lär ut segling framförallt i Optimistjolle men vi har även en grupp för den lite större tvåmannabåtan RS Feva.

2022 års seglarskola arrangeras under fem veckor på sommarlovet. Under en helg i augusti ordnar vi sen vårt populära läger för alla som gått seglarskolan under sommaren.

Platser kvar 2022:

Båt/vecka 24 25 26 27 32
Optimist FULLT 6 FULLT ca 10 ca 10
RS Feva FULLT 1 FULLT 3 4

Anmäl er via länkarna nedan:

V24 (13/6-17/6) mån-fre

V25 (19/6-23/6) sön-tor

V26 (27/6-1/7) mån-fre

V27 (4/7-8/7) mån-fre

V32 (8/8-12/8) mån-fre

Seglarskoleläger 20-21 Augusti

Seglarskolan 

Seglarskolan genomförs som ett dagläger (09:00 - 16:00) under 5 dagar på LJS anläggning vid Roxen. Vi blandar teori med praktik och seglar naturligtvis så mycket som möjligt. Ibland tillåter inte vädret segling och då blir det bad, brännboll, knopslagning eller någon annan aktivitet. På avslutningsdagen fikar vi tillsammans och visar föräldrar och syskon vad vi lärt oss under veckan.

I avgiften på 2500 ingår båthyra och medlemsavgift för 2022. 

Är du redan medlem i LJS för 2022 så anger du det i din anmälan och får då medlemsavgiften i rabatt.

Använder du din egen båt (endast Optimist) får du 500 kr ytterliggare i rabatt. Instruktioner för hur din Optimistjolle bör vara utrustad hittar du här.  Observera även att egen jolle måste vara ansvarsförsäkrad. Det ordnar du enklast genom att ringa ditt försäkringsbolag och försäkrar jollen (då ingår oftast även ansvarsförsäkring)

Vilken grupp ska jag anmäla mig till?

Om du är mellan 8 och 13 år och inte har tidigare erfarenhet av att segla jolle själv, eller tidiagre gått enstaka vecka i seglarskolan, rekomenderar vi att du anmäler dig till Optimistjolle nybörjare/fortsättare. De som anmäler sig till nybörjare/fortättare kommer att delas in i mindre grupper av ledarna baserat på tidigare erfarenhet. Om du är 12-13 och väger mer än 50 kg bör du dock överväga Feva istället. 

Om du är mellan 12 och 15 och inte har nån tidgare erfarenhet av segling eller har seglat RS Feva tidigare rekomenderar vi den lite större tvåmannabåten RS Feva. Man kan segla RS Feva tidigare än när man är 12 år men Optimist är ett bättre val för yngre (och lättare) barn. 

Om du är 10-15 och gått minst två år i seglarskola Optimist och/eller tränar segling i Grön grupp ska du välja Optimist Kappseglare Grön 

Under någon vecka ordnar vi dessutom ett läger för blå/röda/svarta kappseglare parallellt med seglarskolan, det lägret är för de som kappseglar aktivt och tränar i röd grupp.

Man kan även gå Seglarskolan om man är yngre än 8 år. Kravet är dock att man ska kunna simma minst 200 m. Rådgör gärna med oss innan anmälan om barnet är under 8 år. Hör av dig till This is a mailto link så hjälper vi till!

Seglarskoleläger 

I slutet av sommaten ordnar vi ett läger för alla som gått någon av sommarens veckor. Start lördag kl 10.00, slut på söndag kl 15.00. Frivillig övernattning i klubbhuset eller i eget tält. Ledare och lägerföräldrar finns med under hela lägret. Segling, samvaro och skoj! I avgiften 750 kr ingår måltider (ej mellanmål) samt lån av båt.

Lägret riktar sig till dig som gått seglarskolan under sommaren. Det  ger dig möjlighet att lära dig ännu mer om segling samtidigt som du återser gamla vänner från seglarskolan och träffar nya seglare från andra veckor. Deltagarna kommer att delas in i grupper utifrån vilken grupp de gick i seglarskolan så att alla får vidare undervisning på sin nivå.

 

Stämpel Certifierad Seglarskola

LJS seglarskola är sedan 2009 certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att den uppfyller Svenska Seglarförbundets (SSF) kvalitetskrav.  

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 17:01

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo