Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola 2021


Seglarskolan vänder sig till barn mellan 8 och 15 år, såväl nybörjare som seglare med erfarenhet. Som elev delas du in i en grupp där du får lära dig segla tillsammans med andra seglare på samma nivå. 

Vi lär oss segla i framförallt Optimistjolle men vi har även en grupp för den lite större tvåmannabåtan RS Feva.

Årets seglarskola kommer att arrangeras under fem veckor på sommarlovet. Under en helg i augusti ordnar vi sen vårt populära läger för alla som gått seglarskolan under sommaren.

Anmälan till 2021 års seglarskola är nu öppnad. Klicka på länkarna nedan för att anmäla er till respektive vecka.

V24 (14/6-18/6) mån-fre

V25 (20/6-24/6) sön-tor

V26 (28/6-2/7) mån-fre

V27 (5/7-9/7) mån-fre

V31 (2/8-6/8) mån-fre

Kappseglingsläger med Kasper Nordenram V31 (endast för blå/röd/svart Opti)

Seglarskoleläger 7-8 Augusti

För info om Seglarskolan och Corona tryck här 

Seglarskolan 

Seglarskolan genomförs som ett dagläger (09:00 - 16:00) under 5 dagar på LJS anläggning vid Roxen. Vi blandar teori med praktik och seglar naturligtvis så mycket som möjligt. Ibland tillåter inte vädret segling och då blir det bad, brännboll, knopslagning eller någon annan aktivitet. På avslutningsdagen fikar vi tillsammans och visar föräldrar och syskon vad vi lärt oss under veckan.

I avgiften på 2500 ingår båthyra och medlemsavgift för 2021. 

Är du redan medlem i LJS för 2021 så anger du det i din anmälan och får då medlemsavgiften i rabatt.

Använder du din egen båt (endast Optimist) får du 500 kr ytterliggare i rabatt. Instruktioner för hur din Optimistjolle bör vara utrustad hittar du här.  Observera även att egen jolle måste vara ansvarsförsäkrad. Det ordnar du enklast genom att ringa ditt försäkringsbolag och försäkrar jollen (då ingår oftast även ansvarsförsäkring)

Vilken grupp ska jag anmäla mig till?

Om du är mellan 8 och 13 år och inte har tidigare erfarenhet av att segla jolle själv, eller tidiagre gått enstaka vecka i seglarskolan, rekomenderar vi att du anmäler dig till Optimistjolle nybörjare/fortsättare. De som anmäler sig till nybörjare/fortättare kommer att delas in i mindre grupper av ledarna baserat på tidigare erfarenhet. Om du är 12-13 och väger mer än 50 kg bör du dock överväga Feva istället. 

Om du är mellan 12 och 15 och inte har nån tidgare erfarenhet av segling eller har seglat RS Feva tidigare rekomenderar vi den lite större tvåmannabåten RS Feva. Man kan segla RS Feva tidigare än när man är 12 år men Optimist är ett bättre val för yngre (och lättare) barn. 

Om du är 10-15 och gått minst två år i seglarskola Optimist och/eller tränar segling i Grön grupp ska du välja Optimist Kappseglare Grön 

Under någon vecka ordnar vi dessutom ett läger för blå/röda/svarta kappseglare parallellt med seglarskolan, det lägret är för de som kappseglar aktivt och tränar i röd grupp.

Man kan även gå Seglarskolan om man är yngre än 8 år. Kravet är dock att man ska kunna simma minst 200 m. Rådgör gärna med oss innan anmälan om barnet är under 8 år. Hör av dig till This is a mailto link så hjälper vi till!

Seglarläger (500 kr)

Under en helg i augusti anordnar Linköpings Jolleseglarklubb sitt populära årliga läger. Start lördag kl 10.00, slut på söndag kl 15.00. Frivillig övernattning i klubbhuset eller i eget tält. Ledare och lägerföräldrar finns med under hela lägret. Segling, samvaro och skoj! Allt detta till självkostnadspris, 500 kr, i detta ingår även måltider (ej mellanmål) samt lån av båt

Lägret riktar sig till dig som gått seglarskolan under sommaren. Det  ger dig möjlighet att lära dig ännu mer om segling samtidigt som du återser gamla vänner från seglarskolan och träffar nya seglare från andra veckor. Deltagarna kommer att delas in i grupper utifrån vilken grupp de gick i seglarskolan så att alla får vidare undervisning på sin nivå.

Corona och Seglarskolan

Vi jobbar för att sommarens seglarskolor ska genomföras som planerat och vi tar emot anmälningar som vanligt. Just nu kan dock tyvärr varken vi eller experterna avgöra hur länge Coronautbrottet kommer att pågå, men vi hoppas att det inte ska påverka sommarens seglarskolor. Vi följer utvecklingen hela tiden, och går efter de beslut som myndigheterna tar.

Skulle det var så att Svenska seglarförbundet eller Folkhälsomyndighetens avråder eller förbjuder oss kommer vi att ställa in 2021 års seglarskola. Skulle detta ske återbetalar vi hela anmälningsavgiften så vänta inte utan anmäl dig idag.  

Tills vidare gäller följande, men det kan snabbt förändras:

  • Vi begränsar deltagarna till 20 elever per vecka.
  • Vi genomför genomgångar och samlingar utomhus och i mindre grupper.  
  • Deltagarna byter om hemma och tar med sig egen mat. 
  • Vi ger möjlighet till god handhygien och är noga med att upprätthålla en hög hygiennivå på toaletterna.

 

Stämpel Certifierad Seglarskola

LJS seglarskola är sedan 2009 certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att den uppfyller Svenska Seglarförbundets (SSF) kvalitetskrav.  

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 17:01

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo