Hoppa till sidans innehåll

Träna Segling med LJS i Höst

11 JUL 2021 19:11
I höst kommer vi ha nybörjargrupper för både Optimst och RS Feva. Terminsstart 17e augusti. Det är nu dags att anmäla sig
  • Uppdaterad: 11 JUL 2021 19:11

Under hösten har vi träning på  tisdagar, onsdagar och torsdagar med start den 17 augusti. Vi håller på ca 10 veckor, sen blir kvällarna för mörka. Om vädret är fint kör vi några helger in i november. 

Vi planerar att ha följande grupper för nya seglare under HT 2021:

Opti Grön. Vi kommer att ha två gröna Optimistgrupper. Cruise och Kappsegling.

Grön Cruise är för dig som vill fortsätta segla optimistjolle för nöjes skull och för att bli en bättre seglare. Träningen är på tisdagar 17:30 -20:00.

Grön Kappseglare är gruppen för dig som vill lära dig kappsegla. Kraven på förkunskaper är samma som Cruise (deltagit i en seglarskola) men seglaren förväntas vilja kappsegla, träna mer och ha ambitionsnivån att flytta upp till en mer avancerad grupp och delta i regionala regattor efter ca ett år. Kappseglare tränar tisdag och torsdag 17:30-20:00. Gröna kappseglare kommer att ha en del gemensamma pass och övningar med Cruise på tisdagar och ibland köra race med Röd grupp på torsdagar. Seglarna förväntas åka på regattor och läger någon/några helger.

För bägge grupperna ingår båthyra höstterminen för de som gått LJS seglarskola i sommar. Seglaren förväntas skaffa egen båt inför uppflyttning till mer avancerad grupp. Träningsavgift 500 kr

RS Feva. Den här gruppen är för alla Fevaseglare. Anmäl er helst i par då tvåmannasegling mycket handlar om att bli samspelt med någon. Fevagruppen tränar onsdagar 17:30-20:00. Träningsavgiften är 1000 kr inklusive båt.

De som är intresserade av att börja träna med oss i höst behöver höra av sig så snart som möjligt med en intresseanmälan till This is a mailto link så att vi kan planera hösten

Det kommer vara ett föräldramöte under v31 där vi går igenom träningsupplägg och berättar lite mer om segling som idrott, vilka kläder man bör ha när vattnet blir kallare, vad man ska tänka på när man köper båt och annat praktiskt.

Vid frågor så hör gärna av er till

Pär Hammarström
Träningsansvarig LJS
072 202 62 77
This is a mailto link

Mer info om LJS träninggrupper och tränare hittar du här

Skribent: Pär Hammarström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo