Hoppa till sidans innehåll

Hem

RS Feva

12 MAJ 2017 08:47
LJS har fått tillskott av tre helt nya RS Feva XL Race
  • Uppdaterad: 30 AUG 2017 13:55

Båtarna är inköpta för att LJS medlemmar, juniorer främst, ska få prova på att segla en ny tvåmansbåt. Så många som möjligt ska kunna uppleva rolig segling i dessa båtar på den nivå de önskar och med möjlighet till utveckling till att bli duktiga tvåmansseglare, både genom träning och tävling.

Vi har två mål:

1. Att varje år få igång några besättningar (alternativt en grupp där man alternerar) som tränar och tävlar ihop. Några väljer sedan att skaffa en egen Feva så att klassen kan växa och bra förutsättningar för träning och tävling kan skapas inom och utanför klubben.

2. Låta många ungdomar, men även förälder/barn, prova på att segla RS Feva och lära sig mer om tvåmanssegling. LJS kan erbjuda olika prova-på aktiviteter eller man testar på egen hand, om kunskap finnes. Båtarna kommer ha en egen klass på Seglarskolan för att attrahera barn som vill lära sig segla tvåmansbåt och/eller är för stora för Optimistklassen.

Förhoppningen är att dessa två syften ska gå att uppnå samtidigt. Vi måste då alla hjälpas åt, ta ansvar för båtarna, visa hänsyn och följa uppsatta regler (och hjälpa till att förbättra dem vid behov)

 

För att båtarna ska vara hela och väl underhållna har vi bestämt att varje båt ska ha en fadderfamilj som tar lite extra ansvar för sin båt samt en Feva ansvarig som håller i hop Feva-gruppen samt ansvarar för bokningssystem mm. En fadder/fadderfamilj kan även vara huvudansvarig.

 

Nu söker vi alltså tre eller fyra resurser som är intresserade av att hjälpa till att utveckla Feva-seglingen i LJS.

Hör av er till Mikael Huljebrandt på This is a mailto link eller på 0708-134477 om ni är intresserade eller vill veta mer.

Skribent: Mikael Huljebrant
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo