Hoppa till sidans innehåll

Hem

Klubbjollar

24 APR 2017 13:33
Förändring i klubbens jolleflotta
  • Skapad: 24 APR 2017 13:33

LJS jollefllotta håller på att förändras.

För ett par år sedan köptes nya Optimisjollar in och dom gamla trotjänarna såldes. Nu har klubben 23 moderna och ändamålsenliga Optimistjollar varav två stycken har mätbrev och kan kappseglas på större tävlingar.

Klubben har haft flera Trissjollar, E-jollar, 420-jollar samt en Laser. Dessa har varit gamla, slitna och det har ofta varit oklart var all utrustning till dom funnits. Genom åren har många duktiga och engagrerade personer i klubben tagit hand om dessa och vårdat dom så gott som möjligt. Nu har vi i LJS beslutat att sälja av dessa jollar för att fokusera mer på verksamheten och inte så mycket på att lappa/laga båtar samt leta delar.

Därav är det beställt tre stycken nya RS Feva XL som beräknas komma vecka 19. Dessa ska använads på Seglarskolan för dom som känner att dom är för gamla för Optimist eller helt enkelt vill segla tvåmansbåt.

Dom kommer även användas för dom som tycker steget inom kappsegling från Optimist till E-Jolle/Laser är för stort och/eller vill segla tvåmansbåt istället.

Klubben har även två träjollar som kommer säljas senare, en Mirror och en Snipe.

Efter att detta är gjort har klubben en modern och relativt lättskött flotta av klubbjollar.

Skribent: Mikael Huljebrant
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra partners:

Karamello logo