Hoppa till sidans innehåll

Träning


Träning

Träning för optimist sker varje tisdag mellan 17:30 - 20:00 med start den 13e augusti. Liksom tidigare serveras en bit mat från 17:00 innan vi går ut på vattnet. Maten är kostnadsfri för våra aktiva seglare. OBS! Vid eventuella extrainsatta träningar serveras inga måltider, glöm därför inte att ta med egen mat eller mellanmål.

Inom svensk segling används färgpyramiden och dess fyra nivåer; grön, blå, röd respektive svart. Nybörjare i idrotten kallas gröna. På LJS har vi därav en grön träningsgrupp och en blå/röd grupp. I den gröna gruppen kan alla som gått seglarskolan delta.

Observera att träningsavgift samt eventuell optimistjollehyra debiteras först efter två träningstillfällen. Efter det är kostnaden 300 kr/termin för träning i den gröna gruppen. Vid hyra av en våra fina optimistjollar tillkommer en kostnad på 500 kr/termin (se även vår prislista)

För grönsa seglare som detagit i LJS seglarskola under sommaren är hösterminen gratis.

Vid hyra av en optimistjolle kan den användas även under vår klubbtävling LJS cup som anordnas varje torsdag och som är en mycket bra och lättsam introduktion till kappsegling och passar alla nivåer. Alla gröna seglare har tillgång till coach som hjälper till runt hela banan. Läs mer om LJS cup här!

Tider

Optimistträningarna hålls på tisdagar klockan 17:30-20:00.

16:00 Matansvarig är på plats.

17:00 Maten ska vara klar till seglarna. Föräldrar och syskon är välkomna att köpa mat när seglarna har fått ta mat.

17:00 Tränare är på plats för att förbereda motorbåtar samt vara behjälpliga vid riggning av optimistjollar.

17:30 Samling, närvarokontroll och genomgång.

20:00 Träningspasset avslutas.

Optimistjolletränare på LJS är: Kerem Sancak, Cecilia Letalick  och Sara Hellman.

Tänk på att komma i god tid till träningen så att jollen är riggad samt att du är ombytt och klar för att segla på angivet klockslag, 17:30.

Vid frågor, tveka inte att kontakta oss!

E-post: This is a mailto link

Förälder på träning

För att segla jolle krävs det inte att alla föräldrar är aktiva, men LJS drivs av frivillig arbetskraft och är beroende av en aktiv föräldrakrets! Många praktiska uppgifter vilar på klubbens föräldrar. Har du möjlighet som förälder att stanna kvar under träningen och utföra en del praktiska sysslor är detta mycket uppskattat! Inne i klubbhuset finns en white board tavla som vår materialansvarige kontinuerligt uppdaterar med uppgifter som behöver utföras. Släng gärna ett öga på den och se om det finns något du kan utföra.

Mer information om hur det är att vara optimistförälder - Guide att vara optimistförälder.

Uppdaterad: 06 MAJ 2018 23:03

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info