Hoppa till sidans innehåll

Höstlövet/KM 2017


Lördagen 14 oktober kommer årets upplaga av Höstlövet/KM att seglas. Kan vi inte genomföra tävlingen är 21 oktober reservdag. Klasserna vi kör är Optimist röd/blå, Optimist grön, E-jolle, Laser 4.7 och Radial. Troligen kommer banområdet förläggas utanför grunden pga av alla alger som finns längre in. Vi kommer därför inte kunna gå in för att äta mellan racen ta därför med mat ut på sjön. Den kan förvaras i följebåtarna. Anmäl er så snabbt som möjligt dock senast 10 oktober.

Program      

Lördag 14/10   
08.30-09.30   Anmälan/Registrering
09.30 Rorsmansmöte
10.30 Varningssignal dagens första kappsegling

Anmälan

Se anmälda

Seglingsföreskrifter/inbjudan

Resultat

Seglingarna kördes i vindar som tidvis var uppmot 10 m/s i medelvind och mer i byarna så alla som deltog gjorde ett fantastiskt jobb att ta sig runt banan. Speciellt en av våra nyaste seglare Eliot Hellström gjorde en fantastik fin segling. I klassen som vi kallar Stora Jollar bestämde vi att köra på SRS handikap. Varje jolleklass har ett handikaptal som multipliceras med den seglade tiden och en korrgerad tid erhålls som bestämmer placeringen. Det gör att olika jollar kan tävla mot varandra.

KM i Optimist och E-jolle kördes samtidigt med Höstlövet. Klubbmästare i Optimist blev Filip Huljebrant och i E-Jolle Henrik Abrahamsson som båda vann alla sina seglingar. Grattis!

Uppdaterad: 15 OKT 2017 20:22
Skribent: Fredrik Hellman
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 svenskasjo_300x250_anders