Hoppa till sidans innehåll

Föräldrar på Seglarskolan


För att segla jolle krävs det inte att alla föräldrar är aktiva, men LJS drivs av frivillig arbetskraft och är beroende av en aktiv föräldrakrets!

Många praktiska uppgifter vilar på klubbens föräldrar. Det är också väldigt skönt som seglare att ha en förälder på plats första gångerna man kommer iland, speciellt om man blivit kall eller blöt.

När man som ny förälder kommer ner till LJS kanske det känns lite svårt att direkt komma i kontakt med ”de insyltade”, som ofta har mycket att göra och känner varandra sen tidigare. Nya föräldrar är dock alltid varmt välkomna, bara ryck tag i någon förälder eller instruktör och fråga. Vi vill gärna poängtera att man kan bli en aktiv förälder utan att själv ha seglat eller tidigare varit i kontakt med segelsporten. Med lite praktisk läggning och ett gott humör så kommer oftast resten av sig själv.

LJS är i ett ständigt behov av frivilliga. Föräldrar som känner för att göra en extra insats är hjärtligt välkomna att ta kontakt med oss i klubben. Man förbinder sig inte för något, men för att verksamheten i klubben ska fungera är det är viktigt att så många som möjligt ställer upp. Exempelvis kan det vara vid vårens eller höstens arbetsdagar (sjösättning/upptagning av båtar, underhåll av jollar och klubbhus, mm), vid tävlingar, eller varje träningsdag då vi fixar lite enklare mat till seglarna och fika till föräldrar. 

Tveka inte att kontakta oss! 

 

Den tredje dagens eftermiddag (om seglarskolan början på en måndag så blir det på onsdagen) brukar vi erbjuda föräldrar möjligheten att prova på jollesegling. Då använder vi klubbens Feva-jollar, och våra utbildade ledare assisterar. Passa på att prova: det kostar ingenting!

På eftermiddagen den sista dagen ordnar vi en uppvisning och tänder grillen. Boka upp detta i almanackan för att ta med hela familjen för att fika och se barnen segla!

Välkomna!

Uppdaterad: 22 MAJ 2017 19:31
Skribent: Roger Johansson

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 svenskasjo_300x250_anders