Hoppa till sidans innehåll

Seglarskolan: Bra att veta


Utrustning

I jollen används med fördel kläder som det går att röra sig smidigt i. En flytväst utan krage underlättar å ena sidan i viss mån rörligheten, och risken finns att en krage fastnar och är i vägen. Å andra sidan har många räddningsväst när går seglarskolan, och det fungerar jättebra. Rem i grenen är inget krav. Huvudsaken är att flytvästen sitter tajt så att den inte kan glida upp över huvudet.

Näst viktigast efter flytvästen är solskyddet, och det bästa solskyddet är som bekant kläder. Keps, solkräm och vattenflaska är viktigt att ha med sig, liksom vindtäta regnkläder. På fötterna är det bra att ha gymnastikskor eller liknande som sitter fast på fötterna. Minst ett ombyte, gärna två, är bra att ha i väskan, samt badkläder och handduk.

Medtag även två mellanmål varje dag utöver lunchen, samt egna bestick. Det finns även glass att köpa, så till det kan en eventuell peng tas med.

Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar kring vad ditt barn ska ha med sig till seglarskolan.

 

Klubbjolle

På seglarskolan seglar vi optimistjolle och Feva.
Tillgång till klubbjolle ingår i kursavgiften, men du kan även ta med och använda din egen jolle (i så fall kan du få rabatt på avgiften). 

Om du vill fortsätta att hyra klubbens jolle under hösten för att delta i träningar och tävlingar så tillkommer det en hyreavgift för höstterminen.

 

Egen Jolle

Du är välkommen att använda din egen jlle på seglarskolan, men för att seglingen ska bli säkrare och roligare vill vi att de som tar med egen jolle kan bocka av allt på denna lista: Checklista för egen optimist (pdf i nytt fönster)

Observera även att egen jolle måste vara ansvarsförsäkrad. Det ordnar du enklast genom att ringa ditt försäkringsbolag och försäkra jollen (då ingår oftast även ansvarsförsäkring)

 

Lunch

Man tar med egen matsäck till seglarskolan: lunch och mellanmål. Det finns micro, kyl och frys att tillgå. 
Vi har även en liten kiosk där man kan köpa glass.

 

Sjukanmälan

Ring till jolleklubben 013-313937, eller det mobilnummer ni får av ledarna första dagen.

 

Medlemsskap

När man deltar i seglarskolan blir man medlem i LJS för resten av året, och kan utan kostnad delta i tävlingar och utnyttja klubbens lokaler osv.
Vill man fortsätta träna under hösten så tillkommer en träningsavgift.

Uppdaterad: 22 MAJ 2017 19:29

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 svenskasjo_300x250_anders