Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola


Anmälan till Seglarskolan V25 (17-21/6)

Anmälan till Seglarskolan V26 (25-29/6)

Anmälan till Seglarskolan V27 (2-7/7)

Anmälan till Seglarskolan V32 (6-10/8)

Anmälan till Seglarläger 11-12 augusti

Seglarskolan kostar 2300 kr för en vecka.

I kursavgiften ingår hyra av optimistjolle och medlemskap i LJS !
Är du redan nu medlem i LJS för 2018 så anger du det i din anmälan och då får du 300 kr rabatt på kursavgiften. Observera att medlemsskapet som ingick i förra årets seglarskola slutade gälla den 31:a december 2017 och ger inte medlemsrabatt för 2018 års seglarskola.

TIPS! Om ni är minst två i familjen som ska delta på seglarskolan är det förmånligare att teckna ett familjemedlemsskap (600 kr per fam.), istället för att teckna individuella medlemskap (300 kr/personen).

Behöver du inte hyra båt utan tar med och använder egen jolle? Ange det i din anmälan så ger vi dig 500 kr rabatt på kursavgiften. Instruktioner för hur din jolle bör vara utrustad hittar du här. 

Grupper

Man kan även gå Seglarskolan om man är yngre än 8 år. Kravet är att man ska kunna simma minst 200m. Rådgör gärna med oss innan anmälan om barnet är under 8 år.

Lär dig segla i vår uppskattade seglarskola! Seglarskolan vänder sig till såväl nybörjare som seglare med erfarenhet. Som elev får man segla tillsammans med andra seglare på samma nivå och med anpassat kursinnehåll så att alla får lära sig något nytt och samtidigt känner sig trygga. Vid goda förhållanden har vi även prova-på-segling för intresserade föräldrar och syskon. Anmälan till detta görs i början av seglarskoleveckan.

Seglarskolan genomförs som ett dagläger under en sommarvecka på LJS anläggning vid Roxen. Optimistjolle kan du låna av LJS, det ingår i avgiften för seglarskolan. Dessutom ingår medlemskap i LJS för resten av året, vilket gör att du även under hösten kan segla och delta i klubbens tränings- och tävlingsaktiviteter.

LJS seglarskola är sedan 2009 certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att den uppfyller Svenska Seglarförbundets (SSF) kvalitetskrav. 

Varje vecka består av 5 innehållsrika dagar, där varje dag börjar kl 09:00 på morgonen och håller på fram till kl 16:00.

Är du osäker på vilken grupp som passar? Hör av dig till This is a mailto link så hjälper vi till!

Vi blandar teori med praktik och seglar naturligtvis så mycket som möjligt. Ibland blir det bad, brännboll, knopslagning eller någon annan aktivitet. På avslutningsdagen fikar man tillsammans och visar sina föräldrar och syskon vad man lärt sig under veckan.

Läs foldern om LJS seglarskola!
Länk till seglarskolefoldern

 

 

Vad händer efter seglarskolan?

Seglarskolan fortsätter för den som vill med träning varje tisdag kväll under hösten. Då träffar man sina kompisar från sommaren och får lära sig mer om segling, och fortsätter efter den kursplan som vi följt under sommaren. Även på tisdagskvällarna handleds träningen av våra utbildade handledare.

Vill du prova på kappsegling? Vi ordnar klubbtävlingar varje torsdag under hösten, och som höstmedlem är du välkommen att vara med på det också. Även nybörjare är välkomna: Vi hjälper dig, och det finns olika klasser så att de man tävlar mot har ungefär samma erfarenhet.

Om du vill vänta med att investera i egen jolle är du även under hösten välkommen att hyra klubbens optimistjollar. Jollarna hyrs per termin, och kan användas på både tisdagar och torsdagar och även andra klubbevent.

Uppdaterad: 12 JAN 2018 13:50

Postadress:
Linköpings JSK - Segling
Box 1070
58110 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 svenskasjo_300x250_anders